Kauppisten sukututkimuksen uusi askel

Kauppisten sukuseura on jatkanut sukututkimusta eteenpäin aiemmin tutkimattomien sukuhaarojen osalta. Osana tätä on käynnistetty myös DNA-tutkimusprojekti. Tämän avulla selvitetään sukuhaarojen alkuperää ja myös varmistetaan sukujuontoja. Kauppisten on oletettu olevan samaa alkuperää, mutta nyt voidaan varmistaa, onko asia näin. Nykyaikaisilla menetelmillä on selvästi paremmat mahdollisuudet tehdä tieteellisempää sukututkimusta.

KauppisViestien julkaiseminen

Toimitus ottaa vastaan mielellään sukutarinoita ja juttuja julkaistavaksi. Aineiston pitäisi olla päätoimittajalla  aina 1,5 kk ennen taittoa eli kevätnumeroon noin 15.3 mennessä ja joulunumeroon 15.10 mennessä:  margitvaisanen@gmail.com. AIneiston  jättöpäivät on ohjeelliset,.

Tärkeä tiedotus ks. Kauppis-tuotteet

Tilauslomakkeella tilaajan osoitetiedoissa tulisi ilmoittaa postiosoitteen lisäksi SÄHKÖPOSTIOSOITE JA PUHELINNUMERO, mistä tarvittaessa tavoitetaan.  Asia on tullut ilmi, kun tuotteita on ollut tilapäisesti loppu varastosta.  Akuutisti Ylä-Savon sukukirja I - toimituksissa on viivytyksiä, kunnes saamme täydennystä kirjapainosta.

Geneettinen sukututkimus

OVATKO KAUPPISET SAMAA ALKUPERÄÄ?
Geneettinen tieto sukututkimuksen varmistajana
Ari Kolehmainen

Sukutapaamisen 2019 aika ja paikka varmistunut

Seuraava sukutapaaminen pidetään 27-28.7.2019 Kartanon kievarissa Äänekoskella perinteiseen tapaan. Aloitamme lauantaina puolilta päivin lounaalla iltapäivän kulttuuriohjelmineen päätyen ohjelmalliseen illanviettoon. Tilaisuudessa saa ajankohtaisen katsauksen Kauppisten sukututkimukseen ja sukututkijat ovat paikalla konsultaatiota varten. Kauppis-tuotteita on mahdollisuus ostaa paikan päällä koko tilaisuuden ajan.

Sunnuntaina juhlajumalanpalvelus ja sukuseuran sääntömääräinen kokous.

KauppisViesti 1/2018

Seuraava KauppisViesti, nro  1/2018, ilmestyy jälleen toukokuussa. Toimitus ottaa vastaan mielellään sukutarinoita ja juttuja julkaistavaksi. Aineiston pitäisi olla päätoimittajalla 15.4 mennessä: margitvaisanen@gmail.com.  Artikkeleita lähettäessänne huomioinette, että kuvat kuvateksteineen tulisi lähettää eri tiedostona.

Yhteydenottotietoja päivitetty

Yhteydenotoissa kotisivujen kautta  sukuseuraan on ilmennyt teknisiä ongelmia, joten ottanette yhteyttä suoraan alla mainittuihin toimitsijoihin asiasta riippuen:

Jäsenasiat: sukuseuran sihteeri Raija Ollila; raija.ollila@dnainternet.net, puh. 050 3436 977

Kauppis-tuotteet: tuotevastaava Janne Kauppinen; janne.kauppinen@kymp.net; puh. 044 2762 276

Sukututkimus:

Jäsenrekisteritiedot ajan tasalle

Jäsenrekisteriuudistus on käynnistynyt. Tässä yhteydessä on havaittu, että rekisterin tiedot eivät välttämättä ole ajan tasalla. Erityisesti tiedoista puuttuu mahdollinen sähköposti. Mikäli sellainen on, olisi hyvä saada jäsenrekisteritietoihin. Lisäksi olemme päättäneet täydentää rekisteritietoja siten, että siellä on tieto, mihin Kauppisten sukuhaaraan jäsen kuuluu. Tällä uudistuksella toivomme voivamme jatkossa kohdistaa informaatiota paremmin jäsenillemme.

Sukuseuran 60 - vuotisjuhlakokoontuminen 30-31.7.2016

Kauppisten sukuseura viettää kuluvana vuonna 60 - vuotistaivaltaan. Tervetuloa juhlistamaan pitkää taivalta Hotelli Arthuriin Helsinkiin 30-31.7.2016.

Ohjelmaan voit tutustua KauppisViestin numerossa 1/2016

Ilmoittautuminen 30.6.2016 mennessä Ilmoittautumislomakkeella.

Isännän viiri - sopiva merkkipäivälahja

Kauppisten sukuseuralla on oma sukuviiri, jota voidaan kutsua myös isännän viiriksi. Komeassa viirissä on Savon ja Karjalan värejä ja tunnuksia. Yläreunassa on kaskenpolttoa kuvaava tunnus sekä ylimpänä suvun tunnus ”yhtä puuta”.

Molemmat symbolit kuvaavat hyvin sukumme juuria ja taustaa. Isännän viiri on sopiva lahja esim. merkkipäivää viettävälle. Viiriä on kahta kokoa. Tilaustiedot ja muitakin tilattavia tuotteita löytyy kohdasta Kauppistuotteet.

Sivut